Zima ?? čo si obliecť ?? Tu máš všetky aktuality zimy na rok 2012/13

25.12.2012 18:59

Aký má byť zimný šatník? Hrejivý alebo skôr trendy? Obe odpovede sú správne, pričom tou najideálnejšou je kombinácia oboch. Nenechávajte aktuálne hity módy ďaleko za chrbtom len preto, že zima nemá ono módne čaro. Veru má, len ho musíte vedieť uchopiť a nosiť. Doslova!



Hlavné trendy pre sezónu jeseň/zima 2012 sme si predstavovali postupne od konca leta, no je tu čas na rýchlu rekapituláciu. Ak chcete svoj šatník oživiť nejakým trendy kúskom, možno aj tým, ktorý nájdete pod vianočným stromčekom, nech sa páči. Tu sú nápady, ktoré vás možno spomedzi aktuálnych trendov oslovia.

 

Kožušinový límec
Na jeseň dominovala koža ako ten najtrendy materiál, s nástupom snehu prebrala štafetu kožušina. Funguje ako nesmrteľný trend každej jednej chladnej sezóny a pokiaľ ju chcete „updatnúť" na aktuálne módne požiadavky, vyložte si ňou límec na kabáte či bunde. Budete vyzerať podľa najnovších zimných predstáv a navyše vám bude aj krásne teplučko.

 

Opasok ako zimný doplnok
Hitom, ktorý absolútne opantal túto zimu, je opasok na kabáte. Z prvého pohľadu možno nenápadný doplnok, no vďaka veľkej popularite sa dokázal vyšplhal na jeden z tromfov tejto zimy. Či už ako súčasť kabáta alebo ako doplnok navyše, ktorému sami zvolíte farbu, hrúbku i umiestnenie, no dajte na nás. Opásaná v zimnom outfite budete absolútne IN.

TIP: Spoznajte aj ďalšie doplnky tejto zimy

Čipka a rukávy
Nazrime aj pod kabáty, kde sa ukrýva viacero trendov aktuálnej zimy. Jedným z nich je čipka v podobe šiat, ktorá môže odkazovať na jar či leto, ale ešte sme nedopovedali. Čipkované šaty posledných mesiacov „vyfasovali" dlhé rukávy, čím sa povýšili na kúsok nositeľný aj počas zimy a naozaj sa mu darí - možno aj viac, ako sa očakávalo. Počas sezóny firemných večierkov, osláv a blížiacej sa plesovej sezóny sa čipkované šaty so zahalenými rukami šplhajú celkom hore a patria k najväčším trendom.

 

Peplumová inšpirácia
Ak ste sa už rozbehli po obchodoch znáňať nejaké šaty na večierok či Silvestra, zrejme aj vám udrel do očí trend, ktorému dávajú priestor práve šaty. Malá suknička na páse zvaná peplum sa prebojovala medzi najvýraznejšie trendy, aké túto zimu letia a ukazuje, že to nie je len o večierkovej elegancii. Peplum nájdete aj na blúzkach, sakách či kabátoch, čo mu na sile ešte dodáva.

 

Zimný orient
Zo vzorov, ktoré udávajú smer tejto módnej zimy, sme vybrali orient, a to pre jeho celoročnú nositeľnosť. Drobné detaily tvoriace celok dopĺňajú výrazné farby a ako komplet ide o jeden z najzaujímavejších vzorov, ktoré prišli do módy. Oceníte ho na oblečení, doplnkoch i kabátoch, teda na všetkom, čo k aktuálnej trendy zime patrí.