Žehlenie vlasov bez zničenia !!!

26.12.2012 18:20

 

Aby bolo žehlenie vlasov čo najšetrnejšie

1. 2. 2009

Žehlenie, tak ako fénovanie, kulmovanie, nakrúcanie či ešte agresívnejšia permanentná ondulácia znamená pre vlasy obrovskú záťaž. Spočiatku si možno ani neuvedomíte, že vlasy trpia, no jedného dňa budete neveriacky hľadieť na rozstrapkané konce a polámané vlasy kdesi uprostred ich dĺžky. K vlasom sa však treba správať naozaj nežne.

Kvalitný šampón, kvalitné vlasy
Kvalitným šampónom nerozumejte populárny z reklamy, ale ani lacné koncentráty. Aký by teda mal byť? V prvom rade si šampón treba vyberať s prihliadnutím na váš typ vlasov, ich kondíciu a problémy. Mal by byť však dostatočne šetrný a jemný, aby vlasy nevysušoval a nedráždil pokožku hlavy.

Preto je lepšie pri vlasových problémoch vyberať si šampóny z lekárne alebo kaderníctiev, ktoré predávajú vlasovú kozmetiku z profesionálnych línií. Hoci bývajú takéto výrobky drahšie, spomeňte si, ako dlho vám šampón vydrží. Pri priemernom používaní obdeň ho budete musieť nahradiť až za dva-tri mesiace. Investovať do skvelého šampónu sa naozaj oplatí – zmeny k lepšiemu totiž spozorujete už po pár razoch umývania. 

Kondicionér áno...
Po každom umytí používajte dobrý kondicionér. Ak sa vám mastí pokožka hlavy, no vlasy sú na koncoch suché, aplikujte primeranú dávku kondicionéru len na spodnú polovicu vlasov. Po minúte zmyte a vlasy, hoci v skutočnosti nebudú o nič zdravšie než pred umytím, budú pôsobiť oveľa hebkejšie. 

...tužidlo nie
Pozor treba dávať na ťažké tužidlá, najmä tie s obsahom alkoholu. Mnohí výrobcovia žehličiek na vlasy neodporúčajú používanie tužiacich prípravkov spolu s používaním žehličky, pretože hrozí vlasom vysušenie a zničenie. Miesto tužidla si radšej doprajte špeciálne prípravky pre žehlené vlasy, ktoré vlasy ochránia pred nástrahami narovnávania.

Keď žehlička, tak s reguláciou teploty
Ak vás len výber tej správnej žehličky čaká, rozhodne sa neuspokojte s jednoduchou žehličkou bez možnosti regulovať teplotu. Len tak si sama budete ovládať, ako veľmi horúcu žehliacu plochu vlasy potrebujú – prirodzene vlnité vlasy netreba žehličkou predsa trápiť tak, ako kučeravé.

Z času na čas oddych
Každodenné žehlenie je zahrávanie si s osudom vlasov. Bez ohľadu na to, čo sľubujú moderné typy žehličiek a zázračné ochranné prostriedky na vlasy, žehlenie zostáva stále metódou, ktorá vlasy ničí. Preto im z času na čas doprajte dovolenku. Stanovte si týždeň bez žehlenia, kedy vlasom naordinujete oddych a regeneráciu. Dopomôcť by vám mala aj vlasová kúra. Môžete si ju prirodzene kúpiť, ale výborne zaberá aj obyčajný olivový olej so žĺtkom. Ak sa nikam neponáhľate, nechajte si ho vstrebávať hoci aj celý deň. Po umytí budú vlasy hladké a lesklé.