Líčenie ? :P Žiadny problém !!

25.12.2012 18:51

 

Pre väčšinu z vás patrí líčenie ku každodennej rutine, ktorú absolvujete každé ráno. Tak ako umývanie zubov alebo prípravu raňajok. V rannom zhone rýchlo vykonáte zopár osvedčených ťahov šminkami a vaša celodenná „maska“ je hotová. Nad vašim zdokonaľovacím rituálom ste sa nezamysleli ani nepamätáte a nad zmenami neuvažujete, lebo ráno nie je nikdy na nič čas.

Zbytočné zdržanie
Nové trendy v líčení nie sú pre vás neznámou. Máte prehľad, čo ktorú sezónu letí a ovládate, že odtiene líčenia je potrebné zladiť s farebnosťou a typom oblečenia. V globále máte celkom slušné teoretické znalosti, lenže v praxi ich nestíhate uplatňovať. Hoci ste si to už sto krát predsavzala a sľúbila, že si na seba nájdete viac času. Realita je úplne iná.

Jednoduché a pekné
Na to, aby ste dosiahla dokonalejší výsledný efekt nemusíte ráno stráviť hodinu pred zrkadlom, ani sa zapísať na kurz pre vizážistky. Vyzerať každý deň prirodzene a čerstvo nie je žiadna veda. Stačí poznať zopár trikov, ktoré vám celú vašu líčiacu procedúru zjednodušia a ešte vás aj skrášlia. V dnešnej časti sa zameriame na podklad a rozjasnenie pleti.

Perfektné prekrytie
Je základným predpokladom celkového výsledného efektu. Ak podceníte podkladový mejkap, prekrytie prípadných nezrovnalostí pleti a púder, nikdy nemôžete dosiahnuť pozitívny výsledok. Zbytočne budú vaše oči a pery dokonale nalíčené, ak vaše čelo bude zdobiť  dozrievajúca vyrážka, či pigmentové škvrny. Všetky malé chybičky vašej pleti šikovne zamaskujte.

Podkladový mejkap
Jeho výberu venujte obzvlášť veľkú pozornosť. Zvážte typ vašej pleti, prostredie, v ktorom sa celý deň pohybujete a efekt, ktorý ním chcete dosiahnuť. Hľadáte len obyčajný základ pred nasledujúcou vrstvou púdru, alebo vám ide o prekrytie početných nezrovnalostí na vašej tvári? Ak máte vyrážky, fľaky alebo jazvičky, podklad s leskom pre vás vhodný nie je, pretože nezrovnalosti ešte zvýrazní. Potrebný krycí efekt dosiahnete matnejším mejkapom. Mastnejšia pleť horšie znáša produkty s obsahom oleja.

Odtieň
Odhadnúť ten správny odtieň je ďalšou z prvoradých vecí. Podľa správnosti by mal byť ladiť s tónom vašej pokožky. Nie tmavší, nie svetlejší. Ten pravý by sa vám mal na pleti rozplynúť. Pozor na umelé osvetlenie v predajniach, ktoré farby skresľuje. Naneste si preto dva, tri príbuzné odtiene v malých vrstvách na líca a rozhodnite sa na dennom svetle. Uprednostnite odtiene s nádychom žltej.

Nanášanie
Podkladový mejkap môže byť tekutej konzistencie vo fľaštičke, krémovej v tyčinke, či v nádobke. Nanáša sa prstami, prípadne kozmetickou hubkou, suchou alebo mierne navlhčenou. Suchou hubkou nanesiete hustejšiu vrstvu, navlhčenou ju zriedite a mejkap bude pôsobiť prirodzenejšie. Podklad nanášajte rovnomerne, pri korienkoch vlasov, sluchách a na krku dostratena, aby ste sa vyhli viditeľnej rozdielnosti.

Krycia tyčinka
V povinnej výbave vašej kozmetickej taštičky by určite nemala chýbať ani krycia tyčinka. Budete sa čudovať aké zázraky dokáže urobiť. Venujte jej výberu patričnú pozornosť.

Odtieň
Aj keď by odtieň krycej tyčinky by mal byť svetlejší ako odtieň podkladového mejkapu, nevoľte príliš svetlú až bielu farbu, budete pôsobiť veľmi neprirodzene. Vyhnite sa aj ružovkastým odtieňom, ktoré kruhom pod očami a vyrážkam na kráse veru nepridajú. Ideálne sú výrobky s mierne zlatistým základom.
Nanášanie: Po nanesení podkladového mejkapu kryciu tyčinku jemne vklepte pod oči a na problémové partie. Opäť platí, že kraje rozotriete dostratena, aby nepôsobili príliš nápadne.

Púder
Procedúru dokonalého podkladu zavŕšime tenkou vrstvou práškového púdru, ktorý pleti dodá rovnomerný a matný vzhľad.