Čierne nohavice dokážu s postavou zázraky

03.01.2013 18:33

 

 

Čierne nohavice dokážu s postavou zázraky

K základným pilierom, ktoré tvoria každý jeden ženský šatník, by určite mali patriť aj čierne nohavice. Nie džínsy ani legíny, ale nohavice. Klasické strečové a hlavne dobre vyzerajúce. Táto nehynúca klasika dokáže s postavou poriadne divy, no musíte vedieť, ako na to. Čierna farba nestačí, pridať treba aj správny strih presne pre vašu postavu.

Večný kúsok
Čierne nohavice sú skutočne kúskom, ktorý môžete nosiť hneď na niekoľko spôsobov. Zídu sa na rande, do kancelárie aj na párty, pretože možné kombinácie, ktoré sa k nim hodia, len tak ľahko nezrátate. Ak výber čiernych nohavíc nepodceníte, nosiť ich môžete aj niekoľko rokov. Kvalita a klasika sú totiž dvojkou, do ktorej sa oplatí investovať.

Dôkladný výber
Ak chcete mať aj vy v čiernych nohaviciach skutočný pilier vášho šatníka, vyberajte naozaj poctivo. Dobre si premyslite, čo potrebujete skryť, alebo naopak zvýrazniť a hor sa do nakupovania.

Úzke skinny
Ak sú vaše nohy dokonalou ukážkou štíhlosti a rovnosti, pri úzkych skinny modeloch nemusíte vôbec váhať. Tieto nohavice sa dajú ľahko skryť do čižiem či členkových topánok, čo z nich robí žiadaný moderný trend.

Skinny nohaviciam sa však nemusia vyhýbať ani bacuľatejšie postavy. Stačí nájsť kúsok, ktorý je na členkoch trošku priestrannejší a na bokoch či stehnách už ďalší optický objem nevznikne. Pridajte opätky a skinny štýl môžete nosiť aj vy.

Ak by ste úzke strihy chceli nosiť, no máte pocit, že vám skracujú nohy, stavte na prešité modely. Ak sa na nich bude vynímať prešitý pásik od pása až po členky, ich dĺžku to opticky pretiahne.

 

S vysokým sedom
Práve efekt skracovania sa najviac dotýka bedrových nohavíc. Ak by vaše nohy naozaj potrebovali zopár centimetrov navyše, skúste radšej čierne nohavice s vysokým sedom. Mierne vás predĺžia a spolu s opätkami sa chýbajúce centimetre veľmi rýchlo stratia.

Vysoké sedy sa odporúčajú aj dámam s trochu väčším bruškom. Tento svoj nedostatok môžu veľmi ľahko schovať práve do vyvýšeného pásu.

Rozšírené
Ak máte silné členky, ťažko sa budete súkať do skinny modelov. Obliecť ich určite oblečiete, ale vyzerať to nebude práve najlepšie. Voľte preto čierne nohavice rovnejšieho alebo rozšíreného strihu. Práve tie voľnejšie sú v tomto roku opäť veľmi moderné.

Voľnosť vyžadujú aj silnejšie boky a zadky. Aby ste rozmery svojho tela vyvážili, stavte práve na nohavice, ktoré sa postupne rozširujú. Širší spodok má tú šikovnú schopnosť, že dokáže na počkanie zúžiť vaše objemnejšie stehná.

Aby ste sa vo výbere čiernych nohavíc vedeli zorientovať ešte lepšie, nahliadnite do galérie. Veríme, že tam nájdete to pravé aj pre vašu postavu.